Navajas al limón

Navajas al limón

Hello everybody, it is Louise, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Navajas al limón. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.

Navajas al limón is one of the most favored of current trending meals on earth. It is enjoyed by millions every day. It's simple, it is quick, it tastes yummy. They are nice and they look fantastic. Navajas al limón is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Navajas al limón, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Navajas al limón delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Navajas al limón is 2/raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Navajas al limón using 6 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

Esta receta que os traigo hoy me recuerda y a la vez me transporta en su totalidad a nuestra experiencia gastronómica y visita a esa gran tierra que es "Galicia" Que bien lo pasamos, como disfrutamos de sus pueblos y ciudades, pero sobre todo que bien comimos y bebimos... Recuerdo la mariscada que nos comimos en O Grove, las bodegas que visitamos en Cambados, el encanto que tiene el pueblecito de Combarro... y acordándome de todo esto me fui al mercado, compré unas "navajas" que como no podía ser de otra manera acompañamos con nuestro vino favorito, el albariño "Paco y Lola". Con esta receta que está lista en menos de 10 minutos (más el tiempo de remojo, claro) no tendrás problemas de llevarte un chasco al probarlas y que estén duras, o muerdas tierra, haciéndolas nosotros mismos nos evitaremos todo esto, una receta sencilla y rica a más no poder ¡Vamos que nos vamos! #mirecetario

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Navajas al limón:

  1. 1 malla de navajas (entre 14 y 15 unidades)
  2. 2/3 Ajos
  3. 1 Manojito perejil fresco
  4. 1 Limón
  5. Aceite de oliva virgen extra
  6. Sal

Steps to make to make Navajas al limón

  1. Lo primero que haremos será abrir la malla o cinta de goma que traen las navajas, las lavamos un ratito bajo el grifo, luego las colocamos en un recipiente cilíndrico y alto así soltarán mejor toda la tierra que puedan traer, las dejaremos ahí dentro durante dos o tres horas y cambiaremos el agua un par de veces
  2. Ahora ponemos una sartén al fuego y mientras se calienta ponemos en el mortero los ajos, el perejil sin los tallos y una pizca de sal (truco de mi abuela para que el ajo no salte) lo machacamos y reservamos
  3. Cuando la sartén esté bien caliente vamos echando las navajas y cuando comiencen a abrirse (tardarán pocos segundos) les vamos dando la vuelta para que se cocinen por el otro lado, las dejamos muy poco uno o dos minutos y entonces incorporamos el majado de ajo y perejil
  4. Sofreímos durante otro minutito más y a continuación agregamos el zumo de un limón, esperamos unos segundos para que reduzca y servimos inmediatamente antes de que se enfríen, no dejes cocinar más cinco minutos en total ya que quedarían duras y secas
  5. Ricas, saludables, muy sabrosas, y con mucho sabor a mar... me chiflan!!!

As your experience and confidence grows, you will certainly locate that you have much more natural control over your diet and also adjust your diet plan to your individual tastes in time. Whether you wish to serve a recipe that utilizes fewer or more active ingredients or is a bit basically zesty, you can make basic modifications to accomplish this objective. In other words, begin making your dishes promptly. When it comes to fundamental food preparation skills for newbies you do not require to discover them however just if you understand some simple food preparation strategies.

This isn't a full guide to quick and also easy lunch recipes but its great food for thought. Ideally this will get your innovative juices streaming so you can prepare scrumptious meals for your household without doing way too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap this up for this exceptional food Recipe of Perfect Navajas al limón. Thanks so much for reading. I am confident you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Crepes de acelga y queso

Judías compuestas en Olla express (receta común en canarias)

Solomillo de pavo con verduras, pasas y crema de zanahorias